Δράση «ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ»

Δράση «ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ»  για μαθητές της Ε τάξης και Επιμορφωτικό Σεμινάριο «ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» για εκπαιδευτικούς

Την Τετάρτη 17/1/2024  το σχολείο μας είχε την τιμή να υποδεχθεί τη φιλόλογο και συγγραφέα κ.Γιώτα Γεωργία, προκειμένου να μας μεταδώσει τις πολύτιμες γνώσεις της για την αξία της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικής γραφής. Με την παρουσία του μας τίμησε επίσης, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης, κ.Μπότας Αθανάσιος.

Οι μαθητές της Ε τάξης σ’ένα τρίωρο βιωματικό μάθημα εργάστηκαν ομαδοσυνεργατικά και με την καθοδήγηση της κ. Γιώτα και του κ.Μπότα ενεργοποίησαν τη φαντασία τους και τη δημιουργική τους σκέψη. Ως διαφημιστές, δημοσιογράφοι και συγγραφείς υποδύθηκαν ρόλους και δημιούργησαν αυθεντικά πολυτροπικά κείμενα. Επιπλέον, ήρθαν σε επαφή με αξιόλογα λογοτεχνικά και ποιητικά αποσπάσματα, καθώς και υπέροχες εικόνες και μελωδίες που τα συνόδευαν. Με μεγάλη επιτυχία ανταποκρίθηκαν σε ευφάνταστες και δημιουργικές δραστηριότητες, όπως να μπούνε στη θέση των ηρώων, να αλλάξουν την αρχή και το τέλος ιστοριών, να εμπλακούν σε καταιγισμό ιδεών και να γράψουν δικές τους ιστορίες με λέξεις- κλειδιά.

Στη συνέχεια ,οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δίωρο επιμορφωτικό σεμινάριο για τους τρόπους που μπορούν να καλλιεργήσουν τη δημιουργικότητα των μαθητών και να τους εμφυσήσουν την αγάπη για τα βιβλία. Η κ.Γιώτα τόνισε την ανάγκη τα παιδιά να νιώσουν ασφάλεια,  ώστε να μπορέσουν να εκφραστούν αυθόρμητα και να εμπλακούν σε δραστηριότητες   ανάγνωσης και δημιουργικής γραφής. Διευκρίνισε την έννοια της δημιουργικής γραφής και υπογράμμισε τη σχέση φιλαναγνωσίας – δημιουργικής γραφής ως βασικές συνιστώσες του “κοινωνικού εγγραματισμού”. Επισήμανε τα πολλαπλά οφέλη της  δημιουργικής έκφρασης και την ανάγκη της γνωστικής και ψυχοσυναισθηματικής διέγερσης των μαθητών μέσα από στοχευμένες διδακτικές τεχνικές και την αξιοποίηση τεχνολογικών εφαρμογών.

Ευχαριστούμε θερμά την κ.Γιώτα Γεωργία για το γενναιόδωρο μοίρασμα γνώσεων, εμπειριών και συναισθημάτων και τον κ.Μπότα Αθανάσιο για την πολύτιμη συμβολή του στην πραγματοποίηση της δράσης.

Το ταξίδι στον μαγικό κόσμο των λέξεων συνεχίζεται με τον προγραμματισμό αντίστοιχης δράσης για τους μικρούς μας μαθητές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *