Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος οδικής ασφάλειας

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυκλοφορώ και ποδηλατώ με ασφάλεια», που υλοποιείται από τη Δ΄ τάξη στο μάθημα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, επισκέφτηκαν το Σχολείο μας εκπρόσωποι των Δημοτικών Παιδικών Βιβλιοθηκών και υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την οδική ασφάλεια, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023.

Στην αρχή τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των παιδικών βιβλιοθηκών του δήμου. Στη συνέχεια ακολούθησε ανάγνωση του βιβλίου «Στο αυτοκίνητο δε σε αγαπώ» (Μπουμπουρή Ράνια, 2013). Μετά, πραγματοποιήθηκε συζήτηση όπου αναδείχθηκαν τα μηνύματα του παραμυθιού.

Έπειτα, τα παιδιά παρακολούθησαν παρουσίαση που αφορούσε σε κανόνες συμπεριφοράς των πεζών και επιβίβασής τους σε αυτοκίνητα. Στο τέλος, μοιράστηκε στα παιδιά έντυπο με δραστηριότητες και ερωτήσεις σχετικές με το πρόγραμμα.

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, ευχαριστούν θερμά τους βιβλιοθηκονόμους του Δήμου Καρδίτσας, Κουρόγλου Θανάση & Βούλγαρη Γιώτα, για τις εμπειρίες και τις χρήσιμες συμβουλές που τους/τις μετέδωσαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *