5ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας: Η Σχολική Βιβλιοθήκη στο επίκεντρο της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2023-2024, η ομάδα της Σχολικής Βιβλιοθήκης, με συντονίστρια την κ. Μπολομύτη Παρασκευή, δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την ανανέωση και τη συστηματική λειτουργία της, κατανοώντας τη σπουδαιότητά της για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας των παιδιών και την καλλιέργεια της αγάπης για την παιδική λογοτεχνία. Μερικές από τις δράσεις της ομάδας, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, είναι οι εξής:

  • Ήρθε σε επαφή με εκδοτικούς οίκους, ορισμένοι εκ των οποίων δώρισαν στο σχολείο καινούρια βιβλία.
  • Υλοποιήθηκε δράση ανανέωσης βιβλίων, σε συνεργασία με τις οικογένειες των μαθητών, πολλές από τις οποίες έχουν χαρίσει στη σχολική βιβλιοθήκη μεγάλο αριθμό καινούριων ή μεταχειρισμένων βιβλίων.
  • Αγοράστηκαν νέα βιβλία.
  • Πραγματοποιήθηκε ανακαίνιση της αίθουσας της σχολικής βιβλιοθήκης. Την αίθουσα ζωγράφισαν οι μαθητές/τριες του Β2 τμήματος, σε συνεργασία με τον ζωγράφο κ. Νικολάου Κώστα και την εικαστικό του σχολείου κ. Παπαθανασίου Ελένη. Πλέον, η βιβλιοθήκη είναι ένας φιλόξενος χώρος που αποτελεί πόλο έλξης για τους μαθητές και τις μαθήτριες όλων των τάξεων.
  • Τοποθετήθηκαν αυτοκόλλητα με τίτλους αξιόλογων βιβλίων σε σκαλοπάτια, με σκοπό να τονώσουν το ενδιαφέρον των παιδιών για τη λογοτεχνία.
  • Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο αριθμός των δανεισμών έχει ξεπεράσει τους τετρακόσιους.
  • Η σχολική βιβλιοθήκη, εκτός από τα βιβλία, περιλαμβάνει εκπαιδευτικά παιχνίδια (σκάκι, παζλ κτλ), τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές, είτε στον ίδιο χώρο, είτε να τα δανειστούν στην τάξη τους, έπειτα από συνεννόηση με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό.

Ομάδα αυτοαξιολόγησης εκπαιδευτικού έργου: Μπολομύτη Παρασκευή, Μπαρούτα Έλλη, Μπλούφα Δήμητρα, Σμέτη Άρτεμις, Τσέλιου Αικατερίνη

Η Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, Γραμματία Γκερμπεσιώτη και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς του σχολείου μας που στήριξαν την προσπάθειά μας για την ανανέωση της σχολικής βιβλιοθήκης. Ευχαριστούμε, επίσης, τον ζωγράφο, κ. Νικολάου Κωνσταντίνο, για τη σημαντική βοήθεια και την τεχνογνωσία που προσέφερε στο σχολείο μας, καθώς και την υποστήριξη σε όλα τα στάδια της δράσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *