Τσικνοπέμπτη με αποκριάτικα ήθη και έθιμα

Μία εξαιρετική δράση πραγματοποιήθηκε την Τσικνοπέμπτη στο σχολείο μας που αφορούσε στην αναβίωση ενός αποκριάτικου δρώμενου.

Μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Καρδίτσας κατασκεύασαν το γαϊτανάκι σε μια αίθουσα του σχολείου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και με την παρουσία παιδιών που παρακολουθούσαν.

Στη συνέχεια το γαϊτανάκι μεταφέρθηκε στην αυλή του σχολείου, όπου συγκεντρώθηκαν όλα τα παιδιά. Η εκπαιδευτικός του σχολείου μας, κ. Γάκη, εξήγησε στα παιδιά την ιστορία του εθίμου και τον τρόπο που χορεύεται. Τέλος, τα παιδιά που είχαν διδαχτεί από τους γυμναστές του σχολείου τον συγκεκριμένο χορό, κράτησαν τις κορδέλες και με χαρούμενες φωνές, τραγούδια, γέλια και φωτεινά πρόσωπα χόρεψαν “το γαϊτανάκι” αναβιώνοντας, έτσι, το παλιό αυτό έθιμο της Αποκριάς.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας για το γαϊτανάκι που κατασκεύασε και πρόσφερε στο σχολείο και ιδιαίτερα την Πρόεδρο, κ. Τσιτσιπά Βασιλική και τα μέλη Ζάχου Χριστίνα και Καρφή Πηνελόπη που συμμετείχαν στη δράση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *