9-2-2018 Επίσκεψη στο διαχρονικό μουσείο

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε μουσείο

Στα πλαίσια του Πολιτιστικού Προγράμματος «Παιχνίδια, άλλοτε και τώρα», που υλοποιείται από τη Β΄ τάξη του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας (λόφος «Μεζούρλο»), την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018. Εκεί, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά της Β΄ τάξης υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια».

Στην αρχή τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του μουσείου και παρακολούθησαν παρουσίαση που αφορούσε τα παιχνίδια παλαιότερων εποχών. Επιπλέον, τα παιδιά δοκίμασαν να παίξουν ορισμένα παραδοσιακά επιτραπέζια και ομαδικά παιχνίδια.

diax1

 

Μετά τις παραπάνω δραστηριότητες τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους του μουσείου και είχαν τη δυνατότητα να δουν ευρήματα από την Παλαιολιθική εποχή έως την Οθωμανική περίοδο. Κατόπιν, ακολούθησε επίσκεψη στο εργαστήριο, όπου τα παιδιά κατασκεύασαν χελωνίτσες από πηλό.

diax2

 

Oι εκπαιδευτικοί (Αντωνίου Μινέρβα, Κοντούλη Βασιλική, Τσάβαλου Αγλαΐα και Τσιχτής Ευάγγελος) και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, ευχαριστούν θερμά την κ. Ζάχου Κατερίνα, υπάλληλο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας, για τη φιλοξενία, τις εμπειρίες και τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσε.