Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Ο όρος κινητικότητα περιγράφει μια εικόνα μετακινήσεων βιώσιμων, άνετων, αποτελεσματικών, ασφαλών και ευχάριστων. Ο όρος εμπεριέχει ένα βασικό τρίπτυχο: μεταφορά-μετακίνηση-προσβασιμότητα. Συνοδεύεται κατά κανόνα επίσης από τον όρο βιώσιμη, για να υπογραμμιστεί η έμφαση σε βιώσιμους τρόπους μετακίνησης όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και η δημόσια συγκοινωνία.

Ο σχεδιασμός για τη Βιώσιμη Κινητικότητα είναι ένας στρατηγικός τρόπος αντιμετώπισης των προβλημάτων των σχετικών με τις μετακινήσεις και τις μεταφορές στο σύγχρονο τρόπο ζωής. Η βιώσιμη κινητικότητα αφορά πρωτίστως τους τρεις βασικούς πυλώνες περπάτημα-ποδήλατο-δημόσια συγκοινωνία.

Η εμπλοκή στη διαδικασία εκπόνησης του ΣΒΑΚ ενισχύει τον χαρακτήρα του συμμετοχικού σχεδιασμού. Η συμμετοχικότητα επιτυγχάνεται τόσο μέσα από διαβουλεύσεις, όσο και μέσα από την εκτενή έρευνα των ερωτηματολογίων.

Σας προτρέπουμε να μπείτε στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ Καρδίτσας, https://karditsamobility.wixsite.com/svak ακολουθώντας τον σχετικό σύνδεσμο και να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που σας ενδιαφέρει ή να καταθέσετε προβλήματα που αντιμετωπίζετε στην καθημερινότητά σας ή τις ιδέες σας για μια καλύτερη πόλη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *