Έργα eTwinning 5ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας

Κατά το σχολικό έτος 2023-2024 το Σχολείο μας συμμετείχε στα παρακάτω 4 έργα eTwinning:

1) «Ποτάμι και ζωή»: Το Δ1 τμήμα του σχολείου μας υλοποίησε το συγκεκριμένο έργο, στο οποίο συμμετείχαν τμήματα από το 4ο Δημοτικό Σχολείο  Καρδίτσας, το 14ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας, το Δημοτικό Σχολείο Φύλλου, το 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Καρδίτσας και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού. Τα παιδιά μελέτησαν τα ποτάμια της περιοχής τους και προσέγγισαν διάφορες διαστάσεις του θέματος (ζώα-φυτά του ποταμού, προστασία, κίνδυνοι, χρησιμότητα κ.ά.). Επιπλέον, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών δημιούργησαν κατασκευή για τον διαγωνισμό του επίσημου λογότυπου. Στο τέλος του έργου, δημιουργήθηκε μία συνεργατική ιστορία με τίτλο «Ο θεός ποταμός και η θεά ζωή», η οποία μετατράπηκε σε ηλεκτρονικό βιβλίο.

2) «ΠΑΙΖΩ – παίΖΕΙΣ – παίΖΕΙ»: Τα Β2 και Δ1 τμήματα  του σχολείου μας υλοποίησαν το συγκεκριμένο έργο, στο οποίο συμμετείχαν τμήματα από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δομετίου Α΄ Κύπρου και το 6ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας. Τα παιδιά συγκέντρωσαν πληροφορίες για τα παιχνίδια στην αρχαιότητα και τα παιχνίδια που έπαιζαν οι γονείς τους. Επιπλέον, κατασκεύασαν νέα παιχνίδια και τα παρουσίασαν στα υπόλοιπα παιδιά. Για τον ίδιο σκοπό, χρήσιμη ήταν η επίσκεψη μαθητών/ριών του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά συναντήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, παρουσίασαν τα παιχνίδια που είχαν δημιουργήσει και έπαιξαν από κοινού. Για τις ανάγκες του προγράμματος οργανώθηκαν αρκετές τηλεδιασκέψεις και πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή καρτών και δώρων πριν τις διακοπές του Πάσχα.

3) «Sapidou, the river, tels his story»: Το Δ1 τμήμα του σχολείου μας υλοποίησε το συγκεκριμένο έργο, στο οποίο συμμετείχαν τμήματα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, το OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” Σερβίας, το ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 3 LUPENI Ρουμανίας και το Özel TED Isparta İlkokulu Τουρκίας. Τα παιδιά δημιούργησαν avatars για να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους. Επιπλέον, συγκέντρωσαν πληροφορίες για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή τους. Το συγκεκριμένο έργο θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

4) «Διαφορετικός – φίλος και μοναδικός»: Το Ε2 τμήμα του σχολείου μας υλοποίησε το συγκεκριμένο έργο, στο οποίο συμμετείχαν τμήματα από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων, το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίτσας και το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Τα παιδιά  συνεργάστηκαν άψογα και, μέσα από παιχνίδια συνεργασίας, ομαδικές δραστηριότητες (ζωγραφική, θέατρο, μουσική), εργαστήρια ευαισθητοποίησης και βιωματικών δραστηριοτήτων,  προσέγγισαν  την έννοια της φιλίας, του σεβασμού, της κατανόησης και εκτίμησαν τη μοναδικότητα κάθε ατόμου. Οι περισσότερες δραστηριότητες πραγματοποιήθηκαν στην αγγλική και στη γερμανική γλώσσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *