Δραστηριότητες του Δ1 με θέμα το ποτάμι

Το Δ1 τμήμα συμμετείχε στη σειρά δράσεων που υλοποίησε το Ελληνικό Δίκτυο Δήμων με Ποτάμια με θέμα: «Μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα και προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή» στις 22-24 Μαΐου 2024, στην περιοχή της Καρδίτσας. Η συγκεκριμένη συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης «Τρέχει, τρέχει το ποτάμι». Επιπλέον, το ίδιο τμήμα είναι μέλος του τοπικού δικτύου «Τα ποτάμια μας στο προσκήνιο» του ΚΠΕ Μουζακίου.

Η βασική δράση στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές/ριες ήταν η διεξαγωγή εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δίπλα στο ποτάμι. Επιπρόσθετα, τα παιδιά συμμετείχαν σε παράλληλες δράσεις. Ειδικότερα, δημιούργησαν ομαδική ζωγραφιά για τον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας με τίτλο «Το Νερό και το ποτάμι». Επίσης, χρωμάτισαν διακοσμητικές πέτρες που είχαν συλλεχθεί από όχθες ποταμού.

Από την επίσκεψη στο ποτάμι συγκεντρώθηκε υλικό, το οποίο μετατράπηκε σε μια οπτικοακουστική δημιουργία που θα λάβει μέρος στον 6ο διεθνή μαθητικό διαγωνισμό «Τα σχολεία εκπέμπουν στην ΕΡΤ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *