Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Δ΄ τάξης στην Καλαμπάκα & στα Τρίκαλα

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Δ΄ τάξης του Σχολείου μας στην Καλαμπάκα & στα Τρίκαλα. Η επίσκεψη περιλάμβανε ξενάγηση σε δύο μουσεία, στο πλαίσιο υλοποίησης περιβαλλοντικού προγράμματος.

Στην αρχή παιδιά και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν το Μουσείο φυσικής ιστορίας Μετεώρων – Μουσείο μανιταριών. Εκεί γνώρισαν σπάνια ζώα (θηλαστικά και πτηνά) ή ζώα που έχουν εξαφανιστεί. Επίσης, παρατήρησαν άλλα ζώα σε μια συλλογή περίπου 300 ειδών. Έπειτα, σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του μουσείου τα παιδιά είδαν δεκάδες είδη μανιταριών.

Η συνέχεια περιλάμβανε επίσκεψη στο Βιομηχανικό Μουσείο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, που είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία αυτού του είδους στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ανάδειξη του μηχανολογικού εξοπλισμού του μεγαλύτερου βιομηχανικού αλευρόμυλου των Βαλκανίων του 19ου αιώνα. Τα νερά του ποταμού Αγιαμονιώτη αποτελούσαν την κινητήρια δύναμη του μύλου τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας του. Επιπρόσθετα, στις προθήκες του τελευταίου ορόφου του κτηρίου, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα Χριστούγεννα όλων των εποχών∙ στολίδια, από τα τέλη του 19ου μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα. Επιπλέον, η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με επίδειξη λειτουργίας οχήματος χωρίς οδηγό, το οποίο κινείται με χρήση τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *