11-5-2018 Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Β΄ τάξης

Εκπαιδευτικές επισκέψεις της Β΄ τάξης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό, δώρο της φύσης!», που υλοποιείται από τα τμήματα Β2 & Β3 του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη της Β΄ τάξης στο Μουσείο Ύδρευσης Καρδίτσας και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018.

Στο μουσείο ύδρευσης (αντλιοστάσιο στα Χίλια Δέντρα) παιδιά και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την ιστορία της ύδρευσης της Καρδίτσας από την εποχή της τουρκοκρατίας μέχρι σήμερα. Επιπλέον, είδαν μηχανήματα και αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν στην άντληση του νερού και στις καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων παλιότερα.

w1

Στην Πυροσβεστική τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ξεναγήθηκαν στα κτίρια, ενημερώθηκαν για το έργο της υπηρεσίας και τους κινδύνους που πρέπει να αποφεύγουν. Κατόπιν, είδαν τα αντικείμενα που περιέχει ένα πυροσβεστικό όχημα και τα εξαρτήματα της πυροσβεστικής στολής κατά την κατάσβεση πυρκαγιών. Επιπρόσθετα, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ρίξουν νερό με τη μάνικα, βοηθούμενα από πυροσβέστες και να επιβιβαστούν σε πυροσβεστικό όχημα μεταφοράς προσωπικού.

w2

w3

Οι εκπαιδευτικοί (Νταλαγεώργου Όλγα, Τσάβαλου Αγλαΐα και Τσιχτής Ευάγγελος) και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στις παραπάνω δράσεις, ευχαριστούν θερμά την ιστορικό-εργαζόμενη στο Μουσείο της Πόλης Καρδίτσας κ. Παπαθεοχάρη Άννα για τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσε κατά την ξενάγηση στο μουσείο ύδρευσης και το έντυπο υλικό που τους/τις προσέφερε. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά ευχαριστούν θερμά την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας και συγκεκριμένα τον Επιπυραγό κ. Στατήρα Κων/νο, τον Επιπυραγό κ. Τσιώλη Κων/νο και τον Αρχιπυροσβέστη κ. Χατζιάρα Θωμά, που έλαβαν μέρος στην ενημέρωση-επίδειξη για τις εμπειρίες και τις χρήσιμες συμβουλές που τους/τις μετέδωσαν.