3-11-2017 Επίσκεψη στο ΚΠΕ

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Μουζακίου

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νερό, δώρο της φύσης!», που υλοποιείται από τα τμήματα Β2 & Β3 του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Μουζακίου, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017. Εκεί, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά της Β΄ τάξης υλοποίησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Λίγο νερό…».

Στην αρχή τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αποστολή του ΚΠΕ. Στη συνέχεια παρακολούθησαν παρουσίαση που αφορούσε τον κύκλο του νερού και την εξοικονόμησή του. Επιπλέον, τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες, ενώ άκουσαν και ένα σχετικό παραμύθι.

kpe1

Μετά τις παραπάνω δραστηριότητες τα παιδιά έφαγαν το κολατσιό, που τους προσφέρθηκε από το προσωπικό του ΚΠΕ και ακολούθησε επίσκεψη στον ποταμό Πάμισο.

kpe2

Μετά την ολοκλήρωση που προγράμματος στο ΚΠΕ, οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά επισκέφτηκαν το ιστορικό - λαογραφικό μουσείο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στο Μαυρομμάτι και ξεναγήθηκαν από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιώτη Δημήτριο. Στο μουσείο τα παιδιά είδαν και γνώρισαν τη χρησιμότητα προσωπικών αντικειμένων του ήρωα της επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη, καθώς και αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν κάτοικοι της περιοχής στις καθημερινές τους ανάγκες σε παλαιότερες εποχές.

kpe3

Οι εκπαιδευτικοί (Μπότας Αθανάσιος, Τσάβαλου Αγλαΐα και Τσιχτής Ευάγγελος) και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, ευχαριστούν θερμά τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του ΚΠΕ κ. Κοτρώνη Στέλλα - Αδελαΐδα και κ. Γραμμένο, καθώς και τον κ. Γιώτη Δημήτριο για τη φιλοξενία, τις εμπειρίες και τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσαν.