Κυκλοφορώ και ποδηλατώ με ασφάλεια!

Τη ζωή μου αγαπώ, έξυπνα κυκλοφορώ!

Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, δράση με αντικείμενο την κυκλοφοριακή αγωγή. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ και ποδηλατώ με ασφάλεια!», που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος από την Α΄ τάξη και καλεσμένος ήταν ο δάσκαλος οδήγησης κ. Λιάρος Ευάγγελος.

Ο κ. Λιάρος στην παρουσίασή του αναφέρθηκε στις κατηγορίες πινακίδων και έδειξε τις βασικές πινακίδες της τροχαίας. Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι βασικοί κανόνες της κυκλοφοριακής αγωγής. Ειδικότερα, ο κ. Λιάρος περιέγραψε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθούμε πριν ανεβούμε στο ποδήλατο. Επιπλέον, παρουσίασε τους κανόνες που πρέπει να εφαρμόζουμε ως πεζοί και ως επιβάτες σε οχήματα (π.χ. αυτοκίνητο, λεωφορείο κ.ά.). Έπειτα, ο κ. Λιάρος απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών και των εκπαιδευτικών. Στο τέλος της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά φωτάκια ποδηλάτων.

Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ τάξης (Γκανούρη Βασιλική, Μήτσιου ? Τσάβαλου Αγλαΐα, Μπαλακώστα Αριστέα, Παπαδημητρίου Χρυσάνθη και Τσιχτής Ευάγγελος) και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στην υλοποίηση της δράσης, ευχαριστούν θερμά τον δάσκαλο οδήγησης, κ. Λιάρο Ευάγγελο, για το πλούσιο εποπτικό υλικό που παρουσίασε και τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσε.

kykl

kykl2