Επισκέψεις κυκλοφοριακής αγωγής

Κυκλοφοριακή αγωγή για την Α΄ δημοτικού

Στα πλαίσια του προγράμματος Κυκλοφοριακής Αγωγής «Κυκλοφορώ και ποδηλατώ με ασφάλεια!», που υλοποιείται από την Α΄ τάξη του Σχολείου μας, πραγματοποιήθηκαν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017. Τα παιδιά συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Γκανούρη Βασιλική, Μήτσιου ? Τσάβαλου Αγλαΐα, Μπαλακώστα Αριστέα και Τσιχτής Ευάγγελος.

Στην αρχή τα παιδιά επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καρδίτσας. Εκεί οι μικροί/ές μαθητές/ριες, μέσα από δραστηριότητες, έμαθαν να κυκλοφορούν με ασφάλεια ως πεζοί και να αναγνωρίζουν τα βασικά σήματα της τροχαίας. Επιπλέον, έμαθαν να εφαρμόζουν κανόνες για τις μετακινήσεις με το ποδήλατο και εξασκήθηκαν στην οδήγηση ποδηλάτου.

kikl1

kikl2

Στη συνέχεια παιδιά και εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τον χώρο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου και τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καρδίτσας. Μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν τα παιδιά για την ιστορία του σιδηροδρόμου, τη χρησιμότητα και τη λειτουργία των τρένων. Μέσα από φωτογραφίες και από την επίδειξη αντικειμένων τα παιδιά γνώρισαν τα είδη των τρένων, τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι και τους κανόνες για την ασφαλή μετακίνηση με τρένο.

 kikl3

 kikl4

 

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στις επισκέψεις, ευχαριστούν θερμά για τη φιλοξενία, τις εμπειρίες και τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσαν: τον υπάλληλο του Δήμου Καρδίτσας, κ. Παύλου Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας, κ. Αντωνίου Κων/νο, καθώς καιτα μέλη του Συλλόγου που παρευρέθηκαν.