Οικιακή κομποστοποίηση

Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος

Στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Νοιάζομαι, συμμετέχω, ανακυκλώνω!», που πραγματοποιείται από την Α΄ τάξη του Σχολείου μας, το τμήμα Α3 επισκέφτηκε τη Δημοτική Παιδική Βιβλιοθήκη της συνοικίας Αγίου Γεωργίου και υλοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Οικιακή κομποστοποίηση και εξαπόλυση ωφέλιμων εντόμων», την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017. Το τμήμα συνόδεψαν οι εκπαιδευτικοί Γκανούρη Βασιλική και Τσιχτής Ευάγγελος.

Στην αρχή τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία της Παιδικής Βιβλιοθήκης από βιβλιοθηκονόμο. Στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη από τεχνολόγο γεωπόνο, η οποία παρουσίασε τη διαδικασία της κομποστοποίησης και αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους πρέπει να κάνουμε κομποστοποίηση. Επιπλέον, έδειξε σχετικό έντυπο υλικό και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο οι γαιοσκώληκες διευκολύνουν τη συγκεκριμένη διαδικασία.

comp1

 

Ακολούθως, τα παιδιά ενημερώθηκαν για την εκτροφή και τον ρόλο των ωφέλιμων εντόμων. Επίσης, γνώρισαν τη διαδικασία της εξαπόλυσης των εντόμων και την προσφορά τους στο περιβάλλον.

comp2

Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στην υλοποίηση του προγράμματος, ευχαριστούν θερμά τους υπαλλήλους Δήμου Καρδίτσας κ. Δουλγεράκη Μαρίνα και κ. Κουρόγλου Θανάση για την υποδοχή, τη φιλοξενία, τις εμπειρίες και τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσαν.

comp3