Δράση με ποδήλατα

Ποδηλατώ με ασφάλεια!

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας εκπαιδευτική δράση, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Καρδίτσας. Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Κυκλοφορώ και ποδηλατώ με ασφάλεια!», που υλοποιείται κατά το τρέχον σχολικό έτος από τις τάξεις Α΄ και Γ ΄.

Το προαύλιο του Σχολείου μετατράπηκε για 2 διδακτικές ώρες σε ποδηλατικό στίβο, ενώ οι μαθητές/ριες είχαν φέρει στο Σχολείο τα ποδήλατά τους. Στην αρχή τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες. Κατόπιν, με την καθοδήγηση προπονήτριας ποδηλασίας και μέσω δραστηριοτήτων - παιχνιδιών, έμαθαν ορισμένες απαραίτητες αρχές για ασφαλή κυκλοφορία με ποδήλατο (χρήση κράνους, κατάλληλη στάση σώματος, σωστή χρήση φρένων, κίνηση σε κόμβο, σεβασμός διάβασης πεζών κ.ά.).

Οι εκπαιδευτικοί της Α΄ τάξης (Γκανούρη Βασιλική, Μήτσιου ? Τσάβαλου Αγλαΐα, Μπαλακώστα Αριστέα, Παπαδημητρίου Χρυσάνθη και Τσιχτής Ευάγγελος), οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης (Αντωνίου Μινέρβα, Βόμπρα Δήμητρα, Γανιάς Απόστολος και Μπαμπάνα Ελένη) και οι μαθητές/ριες, που συμμετείχαν στην υλοποίηση της δράσης, ευχαριστούν θερμά την προπονήτρια ποδηλασίας του Ποδηλατικού Ομίλου Καρδίτσας, κ. Μαργαρίτη Παναγιώτα, για την οργάνωση του στίβου, τις εμπειρίες και τις χρήσιμες πληροφορίες που τους/τις μετέδωσε.

pod1

pod2

pod3

pod4

ΠΗΓΗ: http://www.podilatikoskarditsas.gr/pok/bicycle.html